Landelijke opschoondag

De door Circulair Spijkerkwartier georganiseerde opschoonochtend was ook deze keer mooi weer gegund. Het was een prachtige ochtend met een strakblauwe hemel en een verwarmend zonnetje. Iedereen had er zin in!

Mooie opkomst en verbindingen
In totaal zette 25 volwassenen (waaronder drie kinderen) zich tijdens deze landelijke opschoondag in om de wijk op te schonen. Er waren veel nieuwe gezichten bij en er zijn weer mooie verbindingen gelegd. Zoals een paar achterburen die elkaar nog niet kenden, maar door het samen opschonen elkaar nu weten te vinden.

De uitslag
Ook niet onbelangrijk: de uitkomst van ons harde werken! We hebben in totaal 67,9 kilo opgehaald! Hiervan is 1,7 kilo metaal, 1,4 kilo glas, 2 kilo papier en 62,8 kilo rest.

Zelf aan de slag
Inmiddels zijn er een aantal wijkbewoners die een eigen zwerfafvalpas hebben aangevraagd bij de gemeente en nu met een eigen grijper tussendoor zelf hun straat schoonhouden.

De hele wijk in
De hele wijk is aan de beurt geweest tijdens de actie. Onder andere de parkeerplaats achter het Tuinpoortgebouw, de scholenroute (van Velperpoort naar Thorbeckestraat), Sterrenplein en omgeving, Nieuwe- en Oude Land, Spoorhoek en de strook tussen van Muijlwijk- en Steenstraat.

Succesvolle samenwerkingen
Deze succesvolle opschoonochtend hebben wij ook deze keer te danken aan de vele mooie samenwerkingen binnen en buiten de wijk. Zo willen wij de volgende organisaties en personen bedanken:

– het BuurtGroenBedrijf voor het uitlenen van het opschoonmateriaal
– Ellen Tebbe voor het meehelpen bij de uitgifte en inname van opschoonmateriaal
– Arjen Laning voor het fotograferen
– de Blauwe Wijkeconomie voor het ter beschikking stellen van de Dazo loods
– Jumpsquare Arnhem voor het uitlenen van de elektrische bakfiets
– Heel Arnhem Schoon voor het mogen gebruiken van de fijne bolderkarren

Last but not least
Ook Noortje Ruisbroek van team Leefomgeving en Etienne van Koningveld programmaleider ‘Schoon, heel en veilig’ sloten zich aan tijdens deze Landelijke Opschoondag

Iedereen erg bedankt!

Kortom, alles ziet er weer helemaal opgeschoond uit en er zijn mooie verbindingen gelegd. Laat de lente maar komen!

Foto’s: Arjen Laning

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *