Een fris begin in de buurttuin

Op 12 april zijn we de buurttuin aan de Broekstraat ingedoken en hebben we met behulp van drie vrijwilligers de boel lekker opgefrist. We zijn gestart met een kopje koffie en een kletspraatje, daarna hebben we de ongewenste kruiden verwijderd en boldraadroosters in de dakgoot geplaatst. Dat laatste is nodig omdat er in de buurttuin een reus van een eik staat waarvan het vallend blad in de herfst niet alleen terecht komt op plekken die ons blij maken (zoals in de tuin zelf – waar het de bodem voorziet van een warm dekentje voor de winter) maar óók in de dakgoot waar het goot en regenpijp kan verstoppen.

Boldraadrooster

Een boldraadrooster helpt om het blad op te vangen. Straks, voordat de winter begint, gaan we de regenton in de Broekstraat afkoppelen. Als er nog water in staat als het begint te vriezen, dan bestaat de kans dat er scheuren ontstaan in de ton. Zonde! En als we ‘m dan toch afsluiten, kunnen we meteen kijken of de boldraadroosters die we geplaatst hebben hun werk goed gedaan hebben. Mocht er toch een blaadje tussendoor geglipt zijn, dan kunnen we die eruit vissen en de vulautomaat schoonmaken.   

Maar nu eerst lente

Maar voordat het zover is, gaan we eerst genieten van de lente! De 12e was het alvast heerlijk om in de tuin te werken. Nog niet alles is gedaan, maar dat is ook helemaal niet nodig. Elke tweede en vierde vrijdag van de maand zijn we in de Broekstraat om samen met iedereen die zin heeft de buurttuin steeds te mooier te maken (en te zien worden) in en aan het groen te werken.

Meer weten over het schoonmaken van een regenton? Lees meer…

Kijken hoe je er een aansluit? Of zien hoe de buis er vanbinnen uitziet? Lees meer…