Regenton in winterslaap

Hoewel de herfst nog in volle glorie aan de gang is, toch alvast een winterse tip: vergeet niet voor de eerste nachtvorst je regenton af te sluiten en leeg te. laten lopen. Als het water in je regenton bevriest, heb je kans dat er scheuren in komen en staat er voor je het weet een lekke ton in je tuin. Afsluiten is simpel: als je een vulautomaat hebt, draai de knop dan op winterstand of sluit de klep. Heb je die niet, koppel de regenton los. De ton kun je op verschillende manieren laten leeglopen in de tuin: haal het water met een tuinslang eruit, maak een gootje met grind of klinkers of laat het via een weggetje van dakpannen zijn weg vinden naar plant, boom of bodem. En als je dan toch bezig bent, kun je ook meteen controleren of er geen blad in de goot of in je bladvanger ligt. Weet je niet hoe dat moet? Bel of app ons op 06 232 80 800, dan komen we je helpen. Heb je er dan nog niet genoeg van, maak dan meteen je ton schoon met de tip van teamlid Aagje. Neem een stok en bind er een schuurspons aan vast. Met wat groene zeep en een gieter is je regenton in een mum weer blinkend en blakend voor een nieuw voorjaar. 
zomerstand
winterstand
regenton legen

In de zomer staat de vulautomaat open. De pijl wijst richting de regenton. De regenton wordt gevuld tijdens neerslag. 

In de herfst staat de vulauto- maat dicht. Draai de knop 180 grade. De pijl  wijst van de regenton af. Er komt geen neerslag meer in de regenton.

Zet het kraantje open en draai de schroefdop aan de onderkant eruit, zodat de hele ton kan leeglopen om bevriezing te voorkomen.