Geslaagde eerste workshop Maak je eigen regenton!

De Groenmarkt op 1 oktober was dit jaar het toneel van de kersverse workshop Maak je eigen regenton! Van een terracottakleur  Grieks olijvenvat leerden de enthousiaste deelnemers in een uur tijd een eigengemaakte regenton in elkaar te knutselen. De ultieme manier van recyclen, want je hergebruikt niet alleen water, maar ook je ton doet mee!

Animo was er genoeg. De drie workshoprondes zaten zo goed als vol en aan het eind van de dag stond de allereerste gerecyclede ton van een van de deelnemers al te pronken aan de regenpijp. Zo ging dat: met behulp van wat aanmoediging, instructies en je eigen handen een regenton fiksen, die joekel (van 220 liter) vervolgens op een vooraf gefabriceerde constructie op de fiets naar huis vervoeren om ‘m eigenhandig in de tuin aan te koppelen en daarna helemaal terug naar de Groenmarkt sjezen om via een filmpje te laten zien hoe je hagelnieuwe ton erbij staat. Een blijere deelnemer kun je niet hebben. Een blijer BuurtGroenBedrijf trouwens ook niet!

Ook de andere deelnemers waren onverdeeld positief. Makkelijk te maken, leuk om te doen, tof om zelf een mooie rooie regenton te maken in plaats van een standaard variant te kopen: het regende redenen om dit nog eens te doen. Wanneer precies is nog de vraag, maar dat er een vervolg komt, is zeker. Ook is er een folder in de maak waarop precies staat uitgelegd hoe je thuis je eigen gerecyclede wateropslag kan maken, zodat straks in iedere tuin een ton staat te stralen.

Kortom, wordt vervolgd!