De aanhouder wint in de Groen van Prinstererstraat

Op 20 april hebben we onze handen weer laten wapperen in de Groen van Prinstererstraat. De opkomst van de maandelijkse onderhoudsdag was dit keer reuze! Twaalf vrijwilligers trotseerden het druilerige weer, waarvan er eentje voor het eerst meedeed (welkom!).

Uitputtingsslag

We hebben ons ook dit keer voornamelijk geconcentreerd op het bestrijden van kweekgras. Het zou het mooiste zijn om het koppige kruid met wortel en al te verwijderen, maar dat is niet altijd mogelijk, zo ook in de Groen van Prinstererstraat. Gelukkig zijn er andere manieren, zoals het uitputten van de plant door steeds opnieuw te schoffelen. Op het moment dat de wortels iedere keer energie moeten steken in het laten groeien van het blad en via fotsynthese geen suikers, ofwel voedsel, van het blad terugkrijgen, raakt de energie die in de wortel opgeslagen ligt uiteindelijk volledig opgebruikt en zal het gras niet meer verder groeien. Het vergt een lange adem, maar de aanhouder wint. Kortom: schoffelen maar! Met een grote ploeg vrijwilligers is het een kwestie van tijd voordat de Groen van Prinstererstraat (zo goed als) kweekgrasvrij is.

We want more!

En dat geeft weer ruimte aan andere en/of nieuwe fijne, mooie en nuttige plantjes! Het plantvak bij de nieuw geplante amberboom kan ook nog beplanting gebruiken, de vleesbes en de struikklimop in de hoek willen graag gezelschap van nieuwe bloeiende buren. Er is nog 27 m2 grond vrij om te beplanten.

Mulch, mulch en nog eens mulch

Om het kweekgras tegen te houden, hebben we de vorige onderhoudsdag bovendien een laagje mulch gestrooid. Ook vandaag deden we dit. Het laatste beetje mulch dat we in februari maakten van de kapotte en oude wilgentenen vlechtwerken in de wijk ligt nu in de Groen van Prinstererstraat. Op termijn komt er nog meer strooisel bij.