Bomen in de aanbieding!

Amberboom

In de Parkstraat zijn alle bomen gekapt, op eentje na. Maar ook deze boom, een amberboom, moet vanwege de werkzaamheden weg. Aan het eind van de maand, op 25 november, zetten we de amberboom in een pot en gaan we op zoek naar een nieuwe plek, bij voorkeur in de openbare ruimte. Wie weet een mooie bestemming voor de laatste Parkstraatboom?

Eik

Ook in de Kastanjelaan staat een boom die een nieuw huis zoekt. Op 15 november gaan we de voorbereidingen treffen om een eik te verplaatsen. Dat doen we door de boom uit te steken, zodat de wortels niet meer door kunnen groeien buiten de kluit, maar zich erbinnen ontwikkelen. Zo wordt de kluit compact en is de boom straks makkelijker te verhuizen. De eik is een zaailing en staat in een achtertuin waar niet genoeg ruimte is om de reus te worden die in hem zit. Deze onvervalste inheemse Spijkerkwartier-eik zoekt daarom een plek waar hij helemaal zichzelf kan zijn! Heb jij of ken jij die plek? Laat het ons weten! Volgend najaar mag de eik verhuizen naar zijn nieuwe stek.

Over stekken gesproken: in de achtertuin van onze verhuizende eik gaan we trouwens een kwekerij beginnen waar we onze eigen inheemse lokale planten gaan opkweken. Hoe leuk is dat? Het plan is nog in de beginfase, dus wordt vervolgd!