1e prijs: Meest circulaire burgerinitiatief van Gelderland!

BuurtGroenBedrijf in het Arnhemse Spijkerkwartier wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Gelderland. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door Natuur en Milieu Gelderland en werd heel toepasselijk uitgereikt in de Week van de Circulaire Economie. Het BuurtGroenBedrijf mocht een prachtige circulaire bokaal, gemaakt van resthout, in ontvangst nemen. Daarnaast mogen zij een jaar lang het speciaal ontworpen Kringlogo voeren.

Landelijk waren er 33 nominaties voor de burgerinitiatievenprijs, waarvan zeven in Gelderland. Daarvan kwam het BuurtGroenBedrijf als beste Gelders initiatief uit bus, met name vanwege hun project BuurtBokashi.

2021-11-06 12.15.52 Kastanjalaan BuurtBokashi

De jury was erg gecharmeerd van dit initiatief. Bokashi maken van gevallen blad in de stad? Ja, dat kan! In het Spijkerkwartier streven buurtbewoners naar een gesloten groenbalans zonder fossiele brandstoffen. Al het vrijkomend blad en snoeisel blijft in de wijk als mulchlaag of in een takkenril. De beplanting blijft vitaal en is bestand tegen de grillen van het weer door klimaatverandering. De jury is unaniem: dit project is supersolidair en circulair!

 

Jolanda van Looij mocht de circulaire bokaal namens het BuurtGroenBedrijf in ontvangst nemen. ‘Met het project BuurtBokashi zorgen we ervoor dat al het groen wat in de wijk staat, ook in de wijk blijft!’ zegt ze trots.

De mooie wisseltrofee prijkt een jaar lang op de schoorsteenmantel van het BuurtGroenBedrijf. Volgend jaar is een ander initiatief aan de beurt. Ook mag het BuurtGroenBedrijf een jaar lang het kringlogo voeren. De Natuur en Milieufederaties lieten dit logo ontwerpen speciaal voor het winnende burgerinitiatief. Zo kan het BuurtGroenBedrijf het hele jaar laten zien dat zij het meest circulaire initiatief zijn van Gelderland en anderen inspireren om ook met circulaire economie aan de slag te gaan!

De BuurtBokashi van het BuurtGroenBedrijf tweemaal in de prijzen!