Watergeven met een glimlach

Zomer 2022 gaat de boeken in als een droge zomer. Dat betekent dat we met name de jonge bomen en planten voldoende water moeten geven. Bij de pas geplante bomen komen de wortels nog niet verder dan de kluit en deze kunnen daardoor nog nauwelijks voeding en water halen uit de bodem. Het is belangrijk om de kluit voldoende vochtig te houden. Vandaar dat er een groene rand (gietrand) rond de kluit is geplaatst. Door deze gietrand te vullen met water kan het water langzaam naar beneden sijpelen, zonder dat het water wegstroomt. 

Zelfs in deze droge periode geven we maximaal 1x per week water. Als we te vaak water geven krijgt de bomen ‘luie wortels’. We willen namelijk dat de wortels ook buiten de kluit gaan groeien. 

Met dank aan het parkeerfonds Spijkerkwartier kunnen we water geven met deze mooie, groene, platte kar die getrokken wordt door een elektrische ‘mover’. Op deze manier gebruiken we geen fossiele brandstoffen en stoten we geen uitlaatgassen en fijnstof uit. Hierdoor hebben we niet alleen een groene wijk, maar ook een schone wijk! Kortom, watergeven met een glimlach!