Vlechten in Cuijk

Onze vlechtwerken zijn niet onopgemerkt gebleven. Binnen Arnhem komen ze nu ook al voor in andere wijken, maar ze kennen ook nationale bekendheid. Onze vlechtwerken hebben 2x  het NOS journaal en (oud) PvdA-partijleider Lilianne Ploumen heeft de vlechtwerken in de Steenstraat uitvoerig bewonderd. We krijgen veel aanvragen uit andere steden, zoals Dordrecht, Utrecht en gemeente Cuijk! Met een Arnhems team hebben we 2 dagen gevochten op het Louis Jansenplein in Cuijk. Hieronder informatie over de wilgentenen op een rij:

Waarom wilgentenen vlechten?

Wat zijn de voordelen van een vlechtwerk van wilgentenen? De vlechtwerken hebben niet alleen gebruikswaarde, maar ook ecologische waarde, klimaat adaptieve waarde, sociale waarde en circulaire waarde. Bart legt het je uitje hoe het zit!

Instructie

Wil je ook je boomspiegel van een vlechtwerk voorzien? Qua gereedschap heb je nodig: grondboor, sleg, (stootijzer), snoeischaar, hamer en spijkers. Kijk hier naar de instructievideo en ga aan de slag!

Onderhoud vlechtwerken

Heeft het vlechtwerk van jouw boomspiegel op een van onderstaande punten onderhoud nodig? 

  • Gebroken en/of uitstekende takken;
  • Uitstekende spijkers;
  • Gebroken paaltjes;
  • Beschadigingen in het vlechtwerk.

Zo pak je dat aan!

Het project Bomen Beleven is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Parkeerplan Spijkerkwartier en de bewoners van het Spijkerkwartier.