De Groen Muur van de spelzaal Rietebeek is de prijswinnaar van de ‘wie wint groene gevel prijsvraag’. Het BuurtGroenBedrijf heeft een cheque van € 3.000 ontvangen voor de realisatie van deze groene oppepper. Volgens de jury zit de kracht van het ontwerp in het gebruik van kleur, stimulering van de biodiversiteit, het inzetten van eetbaar groen, inhaken op wateroverlast, fijnstof problematiek en hittestress. Daarnaast is de nabijheid van de basisschool de Sterrenkring een pre. Bovendien is volgens de jury, het streven van het BuurtGroenBedrijf om als sociale onderneming voor en met wijkbewoners de openbare ruimte van het spijkerkwartier de onderhouden, een mooie sociale toevoeging.
Het vergroenen van deze muren geeft het gebied niet alleen een fraaiere aanblik maar dient ook andere (klimaatbestendige) doelen. De gevel is gericht op het zuidwesten; dit zijn de muren die in de zomer het meeste opwarmen en daardoor ook het meeste bijdragen aan het hitte-eilandeffect. Er is zo’n 150 m2 aan gevelwand bepland dat fungeert als natuurlijke isolatie. Daarbij zullen de planten fijnstof binden: de wand staat vlak bij een drukke verkeersader (Eusebiusbuitensingel) en kan door de keuze van beplanting (o.a. kamperfoelie en klimop) bijdragen aan het terugdringen van fijnstof in de lucht. Door het weghalen van 12,5 m2 bestrating zal het plan helpen bij het tegengaan van wateroverlast. De gevel is op het zuidwesten gericht, de overheersende windrichting, en daarom ook de gevel waar de meeste regen tegenaan slaat. Daarbij is de bestaande graffiti weggewerkt en wordt voorkomen dat nieuwe ontstaat.
Om de waarde van groen in de wijk anders te belichten is ook eetbaar groen geïntegreerd zoals druif en peer. Met de keuze van het plantmateriaal (o.a. vuurdoorn, hulst en Japanse kwee) is de wens van wijk en gemeente voor meer biodiversiteit gerealiseerd. Dit vanwege het gebruik van een breed scala aan plantmaterialen en door rekening te houden met de spreiding van bloei- en vruchttijd. De groene wand trekt vogels en insecten aan; het biedt nestgelegenheid en een gevarieerd voedselaanbod. Daarbij zorgt het voor een wisselend aanzicht tussen de seizoenen.