Tuinpoort: een groeiend en bloeiend project

Op zaterdag 11 mei stond er een stralend zonnetje aan het hemelse blauw. Fijn, want we gingen aan de slag in het kersvers aangelegde groen achter het Tuinpoortgebouw aan de Tuinstraat. Met behulp van zes internationale studenten van de HAN hebben we in twee uur tijd een heleboel voor elkaar gekregen. We plantten nieuwe roosjes, hebben gewied en water gegeven en perken, boomspiegels en stoepjes schoongemaakt en opgeruimd. Ondanks het snoeiharde werk was er genoeg tijd voor gezelligheid. We sloten de ochtend af met een lekkere soep als lunch en iedereen kreeg als bedankje een aardbeienplantje mee voor thuis.

Leuk om te zien is dat er van alles in bloei staat bij Tuinpoort. In maart, tijdens NLDoet, is de eerste beplanting aangebracht en nu al laten de roosjes, de geraniums en de maagdenpalm hun bloemenpracht aan de buurt zien. Een mooi begin van dit nieuwe project!

Er is hoop

Ook is er verschil te merken in de hoeveelheid hondenpoep in de perken, de boomspiegels en op de stoep. De allereerste dag dat er gewerkt werd achter het Tuinpoortgebouw was goed voor tien (ja echt, 10!) volle emmers hondendrollen. Nu werd er nog maar een half emmertje gevuld. Zorg dragen voor je eigen buurt werkt aanstekelijk. Er is dus hoop!

Proefjes

Tuinpoort is een nieuw project. Behalve beplanten en onderhouden, willen we er in de toekomst ook gaan experimenteren met het verbeteren en beschermen van de bodem. Dat doen we door middel van veldproefjes met koffiedrab, houtsnippers en bokashi. Het plannetje staat nog in de kinderschoenen, maar er is wel al enthousiasme van bewoners. Wordt vervolgd!