Spijkerkwartier deelnemer landelijke opschoondag: doe je mee?

Het begint een traditie te worden, de jaarlijkse opschoondag. Gezellig met een groepje de wijk een stukje frisser maken. Grijpers en afvalzakken worden verzorgd, net als een kopje koffie of thee vooraf. Met wat geluk hebben we net zulk prachtig weer als vorig jaar; toen zaten we nadien in het zonnetje voor de Lommerd.
Iedereen kan meedoen aan deze actie, die het Spijkerkwartier samen met Milieudefensie Arnhem organiseert. Je kunt zelf een schoon te maken plek inbrengen of ter plekke op de 24e maart samen met anderen een keuze maken. We zullen die ochtend een aantal voorstellen doen. Genoeg te kiezen dus. Wie gaan er dit keer bijvoorbeeld naar de taluds bij het Velperpoortstation? Daar is altijd grote voldoening te halen. Oftewel; er ligt vrij veel zooi, die na verwijdering een tijdlang afwezig blijft. Vorig haalden we daar maarliefst 25 doorgeknipte fietssloten van de helling… Ook de vele perkjes en de parkeerplaats achter de 1e wijkstraat leveren steevast volle zakken op.
We zullen 1,5 a 2 uur zwerfvuil rapen. Een bakfiets haalt volle zakken op om uiteindelijk een foto te kunnen maken waarop de rapers de oogst tonen. En dan, daarna, genieten van een wijk die weer een stukje schoner is. Mede dankzij jou!
Doe gezellig mee.
Meld je aan bij grietaspannenburg@planet.nl en kom zaterdag 24 maart om 9.45 bij de Lommerd.