Samen BuurtBokashi maken in de Prins Hendrikstraat

Onze bomen in de buurt ontwikkelen hun prachtige herfsttooi en maken zich klaar voor de winter. Nu ze hun blad laten vallen is dit een mooie gelegenheid om straten te vegen en het verzamelde blad te hakselen en/of bokashi te maken voor de boomspiegels. Het ruimt niet alleen je straat op, maar is ook een geweldige manier om het herfstblad om te zetten naar voeding voor de bodem! In samenwerking met de Groengroep Spijkerkwartier hebben we zowel het noordelijk als het zuidelijk del van de Prins Hendrikstraat onder handen genomen. Iedereen was enorm fanatiek aan het bladrapen, dat de hakselaar het niet aan kon. Het meeste blad is gehakkeld en direct verwerkt in de plantvakken in de Spijkerstraat. Het andere deel is in de tanks uit de Kastanjelaan toegevoegd. Ook in de Ecologische tuin was de vaste tuingroep aan het werk. 

Voor iedereen stond er koffie, thee en warme chocolademelk klaar. Kassiel en Egbert ontfermde zich over het traditioneel kastanje poffen. 

Normaliter gaat een deel van het gevallen blad, met het veegvuil, naar de afvalverbranding. Door het zwerfafval is het ongeschikt voor compostering. Hierdoor gaan de waardevolle voedingsstoffen van het blad verloren.

 

Deze acties zijn onderdeel van het project Bomen Beleven georganiseerd door BuurtGroenBedrijf in samenwerking met de gemeente Arnhem en Arnhem Klimaatbestendig en wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland.