Resultaat opschoonochtend 27 februari

Ook vandaag was het weer een geslaagde opschoonochtend voor de buurt en Circulair Spijkerkwartier! Met maar liefst 29 deelnemers, waaronder vier kinderen, hebben we de straten apart maar toch samen schoon geprikt.

Opbrengst
De deelnemers hebben met veel enthousiasme en gedrevenheid zoveel mogelijk ‘afval’ van de straten gehaald. Zo hebben we 77 kilo opgehaald, 6 kilo meer dan de vorige keer! We hebben dit zover mogelijk gescheiden geprikt. Hiermee hebben we 7.3 kilo aan glas opgehaald, 5.4 kilo aan blik en 2.2 kilo aan ‘toekomstig statiegeld’ plastic. Op kleine flesjes wordt namelijk vanaf juli dit jaar statiegeld gerekend.

Schone straten
Vooral de parkeerplaats achter het Tuinpoortgebouw is grondig opgeschoond. Ook de scholenroute is weer aan de beurt geweest en de parkeerplaats aan het Nieuwe Land ziet er weer fris uit.

Daarnaast kregen we feedback van een aantal deelnemers dat het op sommige plekken zoals rondom de Jufferstraat er heel schoon uitzag en weinig zwerfafval te vinden was. Hier zijn helden van Heel Arnhem Schoon eerder aan de bak geweest.

Opschoonhelden
Verder zijn veel deelnemers van plan om zich aan te melden als zwerfafvalvrijwilliger. Zij krijgen dan een zwerfafvalpas en opschoonmateriaal van de gemeente Arnhem. Op deze manier kunnen ze op hun eigen houtje hun straat schoon houden tussen de opschoonacties van Circulair Spijkerkwartier door.

Partners
Met veel dank aan het BuurtGroenBedrijf voor het uitlenen van hun opschoonmateriaal. Zonder het materiaal was de actie niet mogelijk geweest. Ook willen we graag Heel Arnhem Schoon bedanken. We mochten vier bolderkarren lenen die heel goed hielpen bij het opschonen. Dankzij de Blauwe WijkEconomie konden we weer de Doing Apart Together aanpak organiseren door ons uitgifte kraampje bij hun loods op te zetten. En uiteraard erg veel dank aan vrijwilligers Anita en Arjen voor hun goede hulp bij de uitvoering!

Kortom: ondanks de corona maatregelen was het een erg geslaagde en productieve opschoonochtend! Niet alleen voor vandaag, maar ook voor in de toekomst.

Foto’s door: Arjen Laning

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *