Plantvakken Groot Onderhoud Fase I ingeplant door bewoners

Het BuurtGroenBedrijf heeft op 16 maart een NL Doet actie georganiseerd. In 2,5 uur is er 14m2 tuin aangelegd. Het was een productieve en gezellig dag! Op naar een groen en sociaal Spijkerkwartier!

Ondanks het regenachtige weer is op zaterdag 12 januari een enthousiast gezelschap van 25 straatgenoten, wijkbewoners, studenten en ook kinderen aan de slag gegaan om in de Hertogstraat, Emmastraat en C.A.Thiemestraat de plantvakken in te planten. Het BuurtGroenBedrijf zorgde voor het plantmateriaal, gereedschappen en de organisatie. In de morgen zijn we gestart bij bar-hotel Karel in de Hertogstraat met een kopje koffie of thee. Na wat handige hoveniers inplanttips is iedereen begonnen om de tientallen kisten vol met Rudbeckia Fulgida Goldsturm (gele zonnehoed) en Aster Ageratiode ‘Starshine’  (een witbloeiende herfstaster) in de grond te zetten. De weergoden waren ons helaas niet goed gezind, gelukkig heeft het niemand belet om de klus af te maken. Na afloop werd er als dank voor het harde werk, in de ruimte van grafisch bureau Criterium in de Emmastraat, weer overheerlijke soep met brood geserveerd verzorgd door Marike Brüggemann.  

Dank aan alle inplanters die ondanks het weer deze klus geklaard hebben!!! Dank voor grafisch bureau Criterium voor het ter beschikking stellen van hun werkruimte en bar-hotel Karel en Odin voor de sponsoring.