130 kg zwerfafval in 1,5 uur tijd opgeruimd!

Ondanks de regenachtige dagen van afgelopen week deze morgen in februari gelukkig toch een mooi zonnetje. Maar liefst 27 wijkbewoners en sympatisanten gingen aan de slag met opschonen van de wijk.

In 1,5 uur tijd hebben we maar liefst 129,782 kilo zwerfafval opgeruimd. Een resultaat wat vorig maand ruim heeft overtroffen!

Ook Milieudefensie Arnhem was weer van de partij. Zij leverden nu ook weer enthousiaste zwerfvuilrapers maar zorgden ook nog voor koffie en thee met iets lekkers erbij!.

Praktisch de hele wijk is doorlopen. Van scholenroute tot de uithoeken van de Spoorhoek, van parkeerplaats op het Nieuwe land tot in de Boulevard Heuvelink en ook de Poststraat en omgeving kwam weer aan de beurt.

Na afloop werden we weer beloond met overheerlijke soep gemaakt door Marike Brüggemann gemaakt van ‘NO Waste’ producten van Odin.

De Gouden Wissel Bezem is voor de dertiende keer overgedragen. Deze keer droeg Johan Faber wijkbewoner en houder van de Gouden wisselbezem in de maand januari de bezem over aan Anita Wielsma. Anita, bewoner van de Schoolstraat, ruimt heel regelmatig in haar straat het zwerfvuil op.  Zoals ze zelf zegt: “Als ik het weer eens de spuigaten uit vind lopen, ga ik weer!” Ook deze keer was Anita met het maandelijks Opschonen van de partij. Dank Anita!