Opschoonochtend: schone straten!

Egbert Bouwhuis ontvangt de gouden wisselbezem tijdens maandelijkse opschoonochtend op zaterdag 23 februari 2019.

Onder een aangenaam februari zonnetje is een enthousiast groepje van 10 wijkbewoners op pad gegaan. Het is weer gelukt om in 1,5 uur tijd in een groot deel van het Spijkerkwartier het zwerfvuil te rapen. Het zuidelijk deel van het Spijkerkwartier en de Poststraat en omgeving zijn deze keer helaas niet aan de beurt gekomen. Wel is de hele Spoorhoek gedaan. Jammer genoeg was er geen tijd meer om de parkeerplaats achter het Tuinpoortgebouw te doen, in de bosjes rondom ligt vaak veel zwerfvuil. 

Verder zijn de plantvakken in de Emmastraat opgeschoond en is men daar moedig begonnen met het verwijderen van de sigarettenpeuken. We constateerden gezamenlijk dat sigarettenpeuken en hondendrollen een vervuiling is die erg lastig op te ruimen is met grijpers.  Helaas blijven die dan nog liggen.

De Gouden WisselBezem is voor de zesde keer overgedragen aan een wijkbewoner die actief is met het schoon houden van de wijk. Vorige keer viel de eer aan Dhr. Drost uit de Riethorsterstraat. Deze keer gaat de Gouden WisselBezem naar Egbert Bouwhuis die met regelmaat zijn deel van de Spijkerstraat veegt en schoon houdt. Bovendien zet hij zich in voor bewustwording rondom afval en afvalstromen; o.a met de afval-info pagina op mijnspijkerkwartier. Na afloop werd er ter afsluiting weer overheerlijke soep met brood geserveerd, gemaakt door Marike Brüggemann en gesponsord door Odin.

Het BuurtGroenBedrijf organiseert maandelijks een opschoondag; namelijk elke laatste zaterdag van de maand. Op zaterdag 23 maart zal de Landelijke Opschoondag weer plaatsvinden. Doet u mee? Let op: daardoor vervalt de opschoonmorgen op de laatste zaterdag in maart.