Opschoonochtend: de gouden wisselbezem voor Jan van der Valk

Jan van der Valk ontvangt de gouden wisselbezem tijdens maandelijkse opschoonochtend op zaterdag 31 augustus 2019.

Zaterdag 31 augustus om 10 uur stond de koffie en chocolade cake van Tom van Otterloo klaar om de deelnemers aan de opschoonochtend van het BuurtGroenBedrijf te ontvangen. We vroegen ons al af hoeveel buurtgenoten zouden komen gezien het druk bezochte feest van het veertigjarige bestaan van de Lommerd. En inderdaad de opkomst was gering. 

John, Rob en Patrick ontvingen Jan van der Valk en zijn vrouw Marieke. Het was de bedoeling dat het uitreiken van de gouden bezem voor Jan een verrassing zou zijn maar Marieke was zo enthousiast dat ze het toch verteld had! Dat maakte het uitreiken van de gouden bezem niet minder leuk. Jan is een bescheiden buurtbewoner die elke dag een stukje van onze wijk schoonmaakt. Jan neemt de gang tussen de 2e Spijkerdwarsstraat en het Sterrenkringplein voor zijn rekening.  Een verscholen, bijna geheime achtergang, waar vele buurtbewoners nog nooit geweest zijn.  Een gang, die je een hele andere kijk geeft op de achterkant van de huizen aan de Spijkerstraat. 

De gang ziet er super schoon uit en Jan heeft op verschillende plekken groen aangeplant door tegels te verwijderen. Geweldig dus! Met veel genoegen reikten wij van het BuurtGroenBedrijf dan ook de gouden bezem aan Jan uit.  Na afloop van het officiële deel zijn John, Rob en Patrick nog een grote ronde door de buurt gaan maken. Dit leverde ruim 10 kilo aan zwerfvuil op. Samen hebben we de wijk weer een stukje schoner gemaakt.