NLDoet: nagenieten met Pim Wiegman

NLDoet is alweer een tijdje geleden, maar af en toe genieten we nog even na. Bijvoorbeeld als we Pim Wiegman spreken. Hij werkt parttime bij InterPactum en zette op 15 maart, samen met zo’n vijftien collega’s, flink de schouders onder de vergroeningsactie op de Spijkerlaan. InterPactum is een adviesbureau dat zich bezighoudt met maatschappelijke vraagstukken die onder andere  gaan over zorg, veiligheid, sociale impact en burgerinitiatieven. “We opereren landelijk,” vertelt Pim, “maar zijn wel echt in Arnhem geworteld. We sponsoren lokale clubs en we hebben ook een eigen stukje bos, via Trees for All (Arnhemse organisatie die wereldwijd bomen plant, red.).”

alain.nl
Foto: alain.nl

Vaste prik
Meedoen met NLDoet is vaste prik bij InterPactum. De medewerkers bakten al een keer pannenkoeken met senioren en dit jaar viel het oog van werknemer Mathieu op het BuurtGroenBedrijf. Een goeie plek, aldus zijn collega’s en dus trok het hele bureau het Spijkerkwartier in om te helpen de boel op te frissen en fleuren. “Het is extra leuk dat het een lokaal initiatief is”, vindt Pim. “Je ziet meteen wat zo’n vergroeningsactie doet met een wijk, hoe het buurt activeert en samenbrengt. Los van meer groen, brengt het sfeer, gezelligheid en contact onderling. Het leeft echt! Dat is wel bijzonder.”   

Foto: alain.nl

Complimenten
Het team heeft een gezellige dag gehad, vertelt Pim. “Lekker buiten zijn en iets goeds doen, dat is goed voor de teambuilding. En het was ook echt geweldig verzorgd allemaal. De lunch, de coördinatie, mijn complimenten aan de organisatie! Achter de schermen is het BuurtGroenBedrijf echt een professionele organisatie! Dat weten mensen niet.”

Groen doet goed
De positieve sfeer, het enthousiasme, elkaar helpen: het is leuk om de buurt te vergroenen. Maar het gaat verder dan dat, meent Pim. “Groen doet goed. Het brengt rust, vreugde en geluk. Het maakt de buurt mooier, mensen leren elkaar kennen en gaan om elkaar denken, het netwerk groeit, de veiligheid vergroot. Het werkt aanstekelijk.”

Foto: alain.nl

Monsieur Fromage
Tot slot nog iets heel anders. Pim heeft sinds kort vaker met het Spijkerwartier te maken. Hij runt samen met zijn partner de nieuwe bistro Monsieur Fromage aan de Prins Hendrikstraat. “Toen we het pand zagen, werden we meteen verliefd. Omdat het net buiten het centrum is, is het beetje een geheim plekje. En de straat is een oase van groen. Het heeft een echte vakantievibe!”

Dankjewel Pim, en welkom in de buurt!