Lieveheersbeestjes in de Buurttuin

Op vrijdagochtend 10 mei hebben we met een lekker warm zonnetje op onze wangen in de Buurttuin gewerkt. De paden liggen er weer netjes bij. Ook hebben we veel zaailingen van de eik en de esdoorn weggehaald.

Avonturen in de tuin

Als je werkt in de tuin, maak je altijd wel een avontuur mee. Dat kan ook iets heel kleins zijn. Dit keer vonden we luizen in de kersenboom. Gelukkig signaleerden we er ook lieveheersbeestjes. De luis is een delicatesse voor deze vrolijke kleurige kevertjes. Ze zijn er zo dol op dat ze er wel honderd (!) per dag op kunnen, dus het komt helemaal goed met die luizen. Of nou ja, niet dus, maar wel met de kersenboom!

Samen met bewoners

De Buurttuin is in 2022 ontwikkeld in samenwerking met Stadsgras, Stichting ’t Broek Omhoog en de bewoners van Het Arnhemse Broek. Woningbouwvereniging Volkshuisvesting heeft het BuurtGroenBedrijf in 2023 gevraagd de tuin te onderhouden. Dat doen we graag! Samen met bewoners werken we iedere twee weken een ruim uurtje in het groen. Op 10 mei waren er geen vrijwilligers om mee te helpen, maar wie weet is er de volgende keer meer animo. Op 24 mei zijn we er weer! Vind je het leuk om aan te sluiten? Kom langs! We zijn er van 9:30 tot 10:45.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *