Lekker opgefrist en uitgewaaid in de Parkstraat!

Op zondagochtend om 10 uur is het BuurtGroenBedrijf uitgerukt richting het proefvak in de Parkstraat. Als voorbereiding op de opfris ochtend hebben we uit de 10 boomspiegels 0,59 kg hondenpoep en 2,64 kg zwerfvuil geraapt. Antoinette heeft, samen met haar buurvrouwen, voor koffie, thee en een lekkere koek gezorgd. Rond half 11 sloten de andere buurtbewoners aan. De ligusterhagen en struiken zijn gesnoeid, ongewenste kruiden zijn verwijderd en alles is netjes schoon gemaakt. In totaal is er een bigbag (1 m2) aan groen/snoeiafval verwijderd.

Dankzij de stekjes van Kassiël hebben we de ligusterhagen op de lege plekken aan kunnen vullen. Met 15 personen (inclusief 2 kinderen) hadden we dit klusje zo geklaard. Rond 12 uur stond Marike Bruggemannklaar met lekkere soep met brood. Ondanks de voorspellingen hebben we geluk gehad met het weer. Hoge temperatuur voor de tijd van het jaar, lekker windje nauwelijks druppels en een hoop gezelligheid.!

@jet, dank voor het gebruik maken van je foto’s!

Deze opfris ochtend is georganiseerd door het BuurtGroenBedrijf en de Groengroep en mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland (Leefbaarheidssubsidie) en gemeente Arnhem (Burgerkracht).

Op 19 april gaan we weer aan de slag in het proefvak van de Parkstraat. We gaan dan weer snoeien en nieuwe plantjes inplanten.

Met dank aan Jet de Bruijn voor de foto’s!