Klusjes en gezelligheid in de Buurttuin

De zomer doet zijn werk: de planten in de Buurttuin groeien als kool. Dat betekent dat er genoeg te doen is! Tijdens de onderhoudsochtend van 14 juni waren dat allerhande klusjes. Zo heeft teamlid Ruud prikkeldraad uit de haag verwijderd en hebben we de regentonnen gecontroleerd. Na al die voorjaarsbuien was dat behoorlijk nodig. De tijm heeft de watervloed niet overleefd jammer genoeg.

Bewoners aan het werk
Op de plek van de tijm hebben we de aardbeienplantjes geplant die we onlangs van de gemeente kregen. Bewoner Barry heeft zich daarover ontfermd. Tamara, die ook in de wijk woont, en op andere dagen in de tuin werkt, zal de planten water geven. Bewoner Jan is trouwens ook een trouwe buurttuinman. Hij heeft de haag gesnoeid.

Schaafwond
Wat we nog meer deden, is de boompaal van de appelboom inkorten. Dat was nodig, omdat de takken tegen de paal schuurden. Door het schuren krijgt de boom een schaafwond. Die kan daardoor wat kwetsbaarder worden en dat willen we niet! Voorkomen is beter dan genezen en daarom lopen we onze bomen regelmatig na. Als bomen nog in de groei zijn, kan de wond prima dichtgroeien. Onze jonge buurtappelboom komt er dus helemaal bovenop!   

De verbena gaat hard
Leuk nieuws is dat de verbena (ijzerhard) zich lekker aan het verspreiden is in de tuin. De plant komt op verschillende plekken op. We hebben er bordjes bij gezet met de naam erop, zo kan iedereen hem herkennen en zien welke planten graag gezien worden in de Buurttuin en welke niet. Nog leuker nieuws is dat er kersen groeien! Er mag geplukt worden!

De verbena heeft zicht al goed uitgezaaid!

Ideeën gevraagd!
Ook al groeit en bloeit er steeds meer in de Buurttuin, er zijn toch nog een aantal kale plekken die we willen inplanten. Het zou mooi zijn als er bloemen bij komen, zodat de tuin nog kleuriger wordt. Ideeën zijn welkom! Laat van je horen via info@buurtgroenbedrijf.nl.