Kilo’s zwerfafval verzameld!

Toos Poels ontvangt de gouden wisselbezem tijdens maandelijkse opschoonochtend op zaterdag 29 juni 2019.

Op Landelijke Opschoondag stonden 25 man en vrouw sterk klaar om vol enthousiasme mee te helpen de wijk op te schonen. Wijkbewoners, HAN Studenten en leden van de Arnhemse milieudefensie hebben samen in 1,5 uur tijd 107 kilo zwerfafval op geraapt (20 vuilniszakken vol).

Het talud van de NS bij Velperpoort is ontdaan van een bonte verzameling aan zwerfafval niet alleen blikjes en verpakkingen maar ook schoenen, een koffer en oud ijzer. Verder is het oostelijk deel van de Spoorhoek goed onder handen genomen. Ook de parkeerplaats achter het Tuinpoortgebouw is weer helemaal schoon.  Aandacht was er ook voor de Poststraat en omgeving in combinatie met de scholierenroute (de looproute van station Velperpoort naar de Thorbeckestraat).

Daarnaast zijn we ook met de glutton, een electrische stofzuiger voor de openbare ruimte, aan de slag gegaan. Arjen en Ben hebben zich vooral geconcentreerd op het opzuigen van sigarettenpeuken op verschillende plekken in de wijk.

De Gouden WisselBezem is voor de zevende keer overgedragen deze keer niet aan een wijkbewoner maar aan het Arnhemse Milieudefensie team. Elk jaar staan zij met vele handen klaar om het Spijkerkwartier weer samen met ons schoon te maken. Bedankt allemaal!  

Na afloop werd er ter afsluiting weer overheerlijke soep met brood geserveerd, gemaakt door Marieke Bruggeman met ‘No Waste’ producten van Odin.

Het BuurtGroenBedrijf organiseert maandelijks een Opschoondag; namelijk elke laatste zaterdag van de maand.  Alleen volgend Opschoonmoment is ivm de meivakantie NIET op een zaterdag maar op woensdagavond 17 april van 19.00 uur tot 21.00 uur. Kom helpen, doe mee!