Inheemse plantjesmarkt van Kas’ 1.000 potjesplan

Afgelopen najaar hebben we 100 verschillende inheemse wilde bloemenzaden bij de Cruydt-Hoeck besteld en opgekweekt. De tweede lichting is nu klaar om uitgeplant te worden. We hebben: 75 Blaassilene 18 Betonie 9 Wede 8 Kruisbladwalstro 15 Geel walstro 9 Ruige Anjer 12 Damastbloem 10 Knolsteenbreek 7 Melige Toorts 14 Glad walstro 18 Torenkruid Deze plantjes bieden we kosteloos aan, aan buurtbewoners die de biodiversiteit in hun leefomgeving willen vergroten. Zet de planten in je tuin, bloembak of geveltuin. Maar je kunt zo ook in de openbare ruimte zetten, bijvoorbeeld in het plantvak of de boomspiegel in je straat. In ruil daarvoor vragen we je om elke week een foto te maken van de plant en alle beestjes die erop zitten. Door deze naar ons te mailen, bouwen we samen aan een biodiversiteit databank. Op deze manier brengen we de natuur in de stad voor iedereen in beeld en kunnen we in de toekomst het beheer hierop afstemmen. In verband met de corona maatregelen kun je de plantjes komen ophalen op afspraak. Naast de bekende maatregelen m.b.t. corona vragen we je om:
  • Neem een eigen krat of doos mee om de plantjes te vervoeren.
  • Vermeid drukte: kom alleen en op afspraak.
  • Houd 1,5 m afstand. Als je ziet dat het lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden: Ga weg en stuur ons een e-mail. Dan zoeken we naar een gepaste oplossing.
  • Ben je 70 jaar of ouder, of heeft u een kwetsbare gezondheid, wees dan extra voorzichting. We brengen de plantjes bij je thuis.
  • Verlaat de locatie na het ophalen van de plantjes, zodat er nooit meer dan 30 mensen op de locatie aanwezig zijn. Op deze manier kunnen er meer bewoners gebruik maken van deze actie.