19 sept 2018

Groencafé #6 leven(de) bodem

Het zesde Groencafe, met als thema ‘Leven(de) bodem’, werd op woensdag 19 september georganiseerd door het BuurtGroenBedrijf in DAZO 125. 

Spreker was MarcelWenker, permanaut en adviseur duurzame leefomgeving bij de gemeente Deventer. Op een bevlogen manier doorspekt met permacultuur ervaring en opleiding legde hij ons uit wat zich voor facinerende processen in een bodem afspelen. Eén theelepel aarde bevat al ongeveer evenveel bacteriën, schimmels en micro-organismen als mensen op aarde! Deze biologische infrastructuur moet dan ook vooral niet teveel verstoord worden om een gezonde en levende bodem te houden. Met bokashi  (het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”) kun je je bodem optimaal verrijken. De bokashi-emmer van het BuurtGroenBedrijf liet zien hoe dit proces in de praktijk verloopt.  Ook op het ‘Do It Yourself’ wormenhotel werd door het publiek enthousiasme gereageerd en gefantaseerd. Wie weet staat er binnenkort een door een straat beheert wormenhotel. De eerste in het Spijkerkwartier en de eerste van Arnhem!


Ook werden de twee winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd ‘Natuur in het Spijkerkwartier’. https://mijnspijkerkwartier.nl/groep/buurtgroenbedrijf/bericht/winnende-zomerfotos

Het Groencafe is een initiatief van het BuurtGroenBedrijf om Spijkerkwartierbewoners te informeren over groene innovaties en ontwikkelingen maar vooral ook te enthousiasmeren over uiteenlopende groene onderwerpen. 

Is uw interesse geprikkeld? Wilt u misschien ook een steentje bijdrage aan een groene en klimaatbestendige wijk? Stuur een e-mail naar info@buurtgroenbedrijf.nlof kom ons opzoeken in DAZO 125, Spijkerstraat 125.