xx xx 2018

Groencafé #4 permacultuur

Vorige week woensdag vond het vierde Groencafé plaats met als thema Permacultuur. Sprekers Kees van Veluw van de Wageningen Universiteit en Wouter van Eck, eigenaar van Voedselbos Ketelbroek, hielden een inspirerend betoog voor deze alternatieve, meer holistische aanpak van het verbouwen van voedsel.

Bezoekers die aanwezig waren kennen nu de beginselen van Permacultuur en de 10 principes voor het ontwerpen van een Permacultuur-tuin. De creativiteit werd hierin enorm geprikkeld; hopelijk heeft dat zijn positieve weerslag op de toekomstige inrichting van de buitenruimte in het Spijkerkwartier en daarbuiten.

Ook werden maar liefst twee winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd ‘Natuur in het Spijkerkwartier’ Wintereditie. https://mijnspijkerkwartier.nl/bericht/winnende-winterfoto

Het Groencafé wordt vier keer per jaar georganiseerd door het BuurtGroenBedrijf, die zich tijdens deze editie voor het eerst kon introduceren als stichting. Vanaf heden is het BuurtGroenBedrijf in staat om opdrachten aan te nemen en zelfstandig uit te voeren en te factureren. Hierin is veel mogelijk; heeft u een (gemeenschappelijke) tuin waarin geklust moet worden, wilt u graag een groenere of onderhoudsvriendelijke tuin of heeft u zelf groene vingers en wilt u graag aan de slag, neem dan vooral contact op via info@buurtgroenbedrijf.nl of loop gewoon eens binnen bij DAZO.