xx xx 2018

Groencafé #3 klimaatbestendigheid

Afgelopen woensdag was er wederom een Groencafe, georganiseerd door het BuurtGroenBedrijf in DAZO. Deze keer mochten we Tom de Koning van Stadslandbouw Mooieweg en Daphne van der Wal van Arnhem Klimaatbestendig welkom heten. 

Het was een inspirerende avond waar we hebben geleerd over de opstart en groei van een sociaal-maatschappelijk groen initiatief, Stadslandbouw Mooieweg. Ook werd Peter van Stralen bekend gemaakt als de eerste winnaar in een reeks van 4 editie’s van de Fotowedstrijd ‘Natuur in het Spijkerkwartier’. https://mijnspijkerkwartier.nl/nieuws/peter-van-stralen-winnaar-foto-prijsvraag.html 

Arnhem Klimaatbestendig presenteerde zichzelf en hun laatste aanwinst; klimaatbestendige infoborden. Iedereen kan hiervan klimaatbestendige ideeenkaartjes uitkiezen en meenemen, en gelijk zien welke maatregelen de meeste impact hebben op hittebestreiding of wateroverlast. Deze borden kunnen tot aankomende vrijdag 24 november nog bekeken worden in DAZO. 

Met behulp van een kaart van het Spijkerkwartier hebben we mogen brainstormen over klimaatbestendige maatregelen en groene ideeen in de wijk.

Het volgende Groencafe zal plaatsvinden in maart met als thema Permacultuur. Dan zal ook de tweede winnaar van de Fotowedstrijd ‘Natuur in het Spijkerkwartier’ (wintereditie) bekend worden. Foto’s kunnen ingezonden worden tot twee weken voor het Groencafe.