De zon doet wonderen in de Groen van Prinstererstraat!

De Groen van Prinstererstraat staat te bloeien dat het een lieve lust is! Te bewonderen zijn: salvia, struikroosjes en smeerwortel, en de hertshooi staat op het punt om mee te doen. Leuk om eens een wandelingetje te maken naar Het Arnhemse Broek waar dat allemaal te doen is.

Het bekijken waard

De Groen van Prinstererstraat is sowieso een bewonersinitiatief dat het bekijken waard is. Er is 445 m2 extra groen bijgekomen en in het midden ligt een mooi groen laantje waar het fijn kuieren is. Al dat groen heeft natuurlijk wel onderhoud nodig. Elke maand pakken we daarom samen met de bewoners een stukje straat aan.

Voeding aan de aarde

Op 11 mei maakte de zon er een aangenaam ochtendje van. De vorige onderhoudsdagen gingen we het oprukkende kweekgras te lijf en daar gingen we vandaag mee verder. Ook regen we andere ongewenste kruiden aan onze schoffels. Doordat het zonnetje lekker scheen, konden we de geschoffelde kruiden laten liggen. De plantjes drogen door de warmte namelijk meteen op waardoor ze niet opnieuw kunnen wortelen. Het voordeel hiervan is dat we de voeding die in de geschoffelde kruiden zit weer teruggeven aan de aarde. Bovendien scheelt het tijd en energie: we hoeven de planten namelijk niet af te voeren.

Inwendige mens

Niet alleen de bodem werd verwend, ook wijzelf hadden het goed voor elkaar. Uit twee woningen werden dienbladen met koffie, thee en lekkers aangedragen. Alleen al daarvoor is het de moeite waard om mee te helpen in de Groen van Prinstererstraat!