Buurten in de Buurttuin

Op 24 mei deden we weer een rondje door de Buurttuin. De belangstelling vanuit de buurt begint aardig op gang te komen. We kregen bezoek van een buurtbewoner die regelmatig wandelingetjes maakt met zijn kat en dronken thee met een buurtgenoot die met haar kinderen de naastgelegen speeltuin bezocht. Heel goed, want er moet natuurlijk wel gebuurt worden in de Buurttuin!

Mijmeren

Hoewel, de tuin is ook een uitstekende plek om te mijmeren. Vooral het bankje leent zich er goed voor. Er valt genoeg te zien. Wonen er bijvoorbeeld insecten in de kieren van de stapelmuurtjes? En welke zijn dat dan? Hangen er al peren in de bomen? Hé, is er niet een blosje te zien op die kers daar? Van alles te ruiken valt er trouwens ook. Met al die lavendel en rozemarijn, is de tuin heel geschikt voor mensen die graag hun neus achterna gaan.

Uitval

Tussen het buurten door hebben we gewied en opgeruimd. Nu is de tuin weer zwerfvuil-vrij en ook is het stoepje geveegd. Niet alle planten kunnen even goed tegen de hoeveelheid regen die we laatste maanden te verduren hebben gehad. Er is best wat uitval in de Buurttuin. Ergens in de komende maanden gaan we nieuw groen inplanten.

Dierennieuws

Het kattenkruid heeft de hoosbuien in ieder geval wel overleefd. De bloemetjes worden druk bezocht. Niet door katten, maar door hommels! Nog een dierennieuwtje: de luizen in de kersenboom lijken het te verliezen van de lieveheersbeestjes. De strijd is nog niet gestreden, maar we hebben goede hoop.

Op 14 juni is de volgende onderhoudsochtend. Eens kijken hoe de Buurttuin er dan voor staat!