Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boomspiegeldag

2 april 2022 @ 10:00 - 13:00

Op zaterdag 2 april organiseert het BuurtGroenBedrijf weer een boomspiegeldag.

De lente is nu echt begonnen en de bijen, vlinders en andere insecten vliegen alweer druk rond. Dat betekent dat we de boomspiegels kunnen opschonen (de winter is klaar maken):

  • Dorre bloemen, takjes en blad kunnen afgebroken/afgeknipt worden. Maak ze zo klein mogelijk en verspreid dat over de boomspiegel.
  • Controleer of het herfstblad niet te dik is aangebracht. Wanneer het blad samenklontert tot een dikke plak, kan deze uit elkaar gehaald worden en beter verspreidt over de bodem. Te veel aan blad kan uit de boomspiegel gehaald worden. Het oude herfstblad moet als het ware een luchtige deken zijn voor de bodem.
  • Verwijder ongewenste kruiden en grassen en haal ze uit de boomspiegel. Deze kruiden en grassen zullen we vooraf labelen door er een bamboestokje in te zetten.
  • Prik met een spitvork luchtgaten in de bodem.
  • Zijn de rozen in je boomspiegel in 2020 geplant? Snoei 1/3 van de takken terug tot circa 10 cm boven de ent. Vanaf nu kan per jaar 1/3 van de takken teruggesnoeid worden. Op deze manier verjong je de stuik, zonder dat het volume sterk afneemt.
  • Controleer het vlechtwerk op schade en uitstekende delen. Kijk hier hoe je dat kunt doen: film onderhoud vlechtwerk Nieuwe wilgentakken, takken en paaltjes kun je op halen bij de DAZO loods. Geef het door, dan leggen wij het voor je klaar.

 

Om half 10 staat de koffie klaar op de kruising Kastanjelaan/Boulevard Heuvelink. We nemen gereedschap en handschoenen voor je mee.

Om 10 uur staat de koffie/thee klaar bij het blauwe hek in de Spijkerstraat. We nemen gereedschap en handschoenen voor je mee.

Om half 11 staat de koffie/thee klaar op de kruising Hertogstraat/Driekoningendwarsstraat. We nemen gereedschap en handschoenen voor je mee.

Graag na afloop gereedschap en vrijkomend groen inleveren bij de DAZO loods. We zorgen dat de lunch rond half 1 klaar staat.

Graag vragen we je aandacht voor dit:

Het BuurtGroenBedrijf zet zich in voor meer biodiversiteit in de wijk. We streven naar meer groen en meer bloemen in de wijk. Van het vroege voorjaar tot in het late najaar. Dit is goed voor de bijen, vlinders, andere insecten en vogels in de wijk. Maar is dit ook goed voor de mens? In samenwerking met 5 HAS studenten willen we graag onderzoeken welke beplanting u uitnodigt om meer te gaan bewegen?

Wilt u ons helpen door deze vragenlijst in te vullen?

https://new.maptionnaire.com/q/37e2meb2sjh9

De resultaten uit dit onderzoek verwerken wij in onze beplantingsplannen en vergroeningsacties in de openbare ruimte.

Heeft u de vragenlijst ingevuld? Stuur dan een mail naar jolanda@buurtgroenbedrijf.nl en wij brengen u set door Van Hall Larenstein opgekweekte plantjes (zie foto) cadeau!

Dank je wel! En tot zaterdag!

Details

Datum:
2 april 2022
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Category:
Evenement Tags:

Organisator

BuurtGroenBedrijf

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *